2012. szeptember 25., kedd

Digitalizált emlékeink

Minden lakás kis rejtekében leledzik egy-két fotóalbum, amelyben régi fényképeinket őrizzük. Ezeket nem feltétlenül vesszük elő nap mint, nap, vagy kényelmi szempontból, vagy azért mert féltjük őket. De ma már a technika haladtával könnyedén digitális adatfolyammá változtathatjuk őket, így pár kattintással emlékezhetünk az elmúlt időkre.

Hogy is megy ez?


Scanner-el!
Ez a kisebb-nagyobb eszköz segít nekünk, hogy képeinket a számítógép által beolvashassuk, de már a scanner-ek között is akadnak amelyek speciálisan diafilmek beolvasására alkalmasak. Érdemes negatívjainkat digitalizálni, mert ezek meglétével a későbbiekben is jó  minőségű fotókat tudunk belőlük kihozni,

Mennyit, és hogyan?

Ezen a téren különbözőek lehetnek ezen eszközök a kis otthoni felhasználástól, az ipari mennyiségig.
Különböző gyártók, különböző gépei más-más mennyiségben tudnak képeket feldolgozni.
Például a Canon Lid 700 F scannere képenként, míg addig az Epson Perfection V750 készüléke már négy szalagot, úgy 20-24 képet tud beolvasni.
Érdemes megfontolni, mennyi időnk és mennyi képünk van, mert ezen készülékek ára az egy képes olvasók 20.000 Ft- körüli összegétől felemelkedhet a több százezer forintos tételekig.


És ezek után?

Ezek után már csak el kell döntenünk, hogy mit szeretnénk kezdeni fényképeinkkel, akár ki is nyomtathatjuk őket. Erre használhatunk akár külön nyomtatót, de léteznek ma már kombinált készülékek amelyek lehetővé teszik a scannelés és a nyomtatás egyidejű kezelését.

Ma már rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, melyekkel személyre szabottan tudunk akár otthon is kényelmesen dolgozni, csak rajtunk áll, melyiket választjuk.

forrás: http://index.hu/tech/2012/09/25/ipari_mennyisegben_is_digitalizalhatja_regi_emlekeit/





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése